Textilmuseet

"Att möta barn där de är". Detta citat är något som jag tar med mig från Karin i föreläsning (1) av textimuseet. Att möta barn där de är, att se vad som intresserar barnen och vad som drar dess nyfikenhet. Jag har inga erfarenheter från museum så jag kan inte själv koppla något som jag kände när jag var barn och inte nu i vuxna livet heller. Under våren ska vi besöka ett par museer och jag hoppas att det blir possitiva erfarenheter av det. Jag kan tänka mig själv att ta med mig en barngrupp för ett museebesök men då vill jag besökt det själv först för att se om det är relevant för en barngrupp, det ska finnas något som jag känner kommer finnas i intresse för barnen. Dock kan något som inte jag anser drar uppmärksamhet till barnen vara intressant för dem, det hade varit roligt att se om barnen tycker annorlunda.
 
Textilmuseet i Borås hade jag gärna besökt både privat och med en barngrupp. HON berättade att det fanns "stationer" där barn och vuxna kan upptäcka olika saker. Det finns en garderob där man kan prova kläder från 1900-talet, en verkstad där man kan sy, arbeta med olika textilier, trycka på tyg, tova m.m.
Under föreläsningen fick vi vara kreativa, ett exempel på en av de aktiviteter de på museet gör med barn som kommer dit. De la ut en stor bit papper där vi alla fick färglägga med oljekritor och annan färg.
 
1. Karin O-L. Textilmuseet. 2016-03-21 Campus Varberg  

Ida Matilda Sofia

Mitt namn är Ida Karlsson. Jag studerar till förskollärare vid Högskolan i Borås, campus Varberg. I min blogg får ni följa min utveckling, mina idéer och få inspiration till aktiviteter med barn.

RSS 2.0